Koala’s, watervallen en natuurlijk; the farm.

For English please scroll down but once again enjoy the photos on the way down!


Dag lieve lezers,

Voordat ik mijn blog met de laatste updates van mijn eerste maandje farmwork schrijf, wil ik heel graag even de aandacht geven aan iets anders in de hoop dat sommige van jullie mij ergens mee kunnen helpen.
Sommige van jullie houden mijn Instagram in de gaten en  hebben wellicht een paar hartverscheurende beelden gezien van de bosbranden hier in Australië. Een aantal vriendinnen hebben mij ook (heel lief) gevraagd of ik wel veilig ben en gelukkig kan ik antwoorden dat ik veilig zit en dat ook zal blijven.

Alleen helaas geldt dit niet voor iedereen, vooral de koala’s niet…. Er zijn ontzettend veel tragische beelden van koala’s die de branden niet or nauwelijks hebben kunnen ontsnappen. Er is ook een filmpje viraal gegaan van een vrouw die een koala gered heeft door zelf de brandende bos in te lopen en de koala met haar eigen t-shirt vast te pakken en naar de juiste hulp te brengen.
Ik ben blij dat het nieuws van de branden langzamerhand steeds meer en meer in Nederland bekend wordt! Maar omdat ik het zelf van zo dichtbij meemaak en de mini innerlijke Freek Vonk van mij het hier niet alleen bij kan laten…. dacht ik waarom doe ik niet waar ik goed in ben? Erover schrijven en hopelijk jullie hulp vragen om deze iconische beertjes te helpen!

Waarom wil ik eigenlijk specifiek de koala’s helpen? Niet alleen zijn het de iconische dieren van Australië maar ze hebben het al zwaar genoeg met de mate van ontbossing, ziektes die verspreid worden, auto’s, honden en dan ook de bosbranden. Koala’s worden verwacht rond 2050 uit te sterven maar met de snelheid en grootheid van de bosbranden die nu overal langs de Oostkust van Australië woedden, zijn ze functioneel uitgestorven verklaard. Hoewel dit niet betekend dat zij uitgestorven zijn, het betekent wel dat de populatie zich niet meer kan herstellen…

Dus wil ik graag jullie hulp vragen en voor die gene die zowel een paar minuten de tijd hebben als wellicht een kleinigheidje kunnen en willen geven (en alvast goede karma punten wil scoren voor 2020) dan wil ik jullie graag kennis laten maken met het onderstaande:


The Port Macquarie Koala Hospital

Het Port Macquarie Koala Hospital is een koala ziekenhuis die koala’s opvangen om ze weer sterk genoeg te krijgen om het wild weer in te brengen. Het is een revalidatie centrum dat schikt over operatie- en x-ray kamers. Samen met vele vrijwilligers helpen zij nu de koala’s te redden in de gebieden waar de bosbranden zich vinden. De koala’s hier worden behandeld voor voornamelijk brandwonden en uitdroging. Daarnaast richt het ziekenhuis op waterstations, dit betekent die zij drinkstations aan het inkopen en distribueren zijn in de gebrande gebieden in Australië om de koala zo te helpen overleven.

Port Macquarie Koala Hospital heeft een GoFundMe pagina geopened om donaties te verzamelen om niet alleen de vele koala’s het hulp aan te kunnen bieden in het ziekenhuis maar ook om nog meer drinkstations aan te kunnen schaffen en distribueren.

Een deel van het geld dat wordt opgehaald via de Go Fund Me-site zal ook gebruikt worden voor het bouwen van een ‘Koala Ark’, een faciliteit waarmee de overlevende koala’s kunnen worden ondergebracht in een gezond leefgebied. Hopelijk zullen deze koala’s broeden en zal een nieuwe populatie koala’s worden opgericht voor het terugkeer naar het wild.

Willen (en kunnen) jullie een kleinigheidje als Kerstcadeau kwijt aan deze lieve beestjes? Dan kunnen jullie hier doneren.

Port Macquarie Hospital vrijwilligers die een handje helpen.

 


Petition: Save The Koala’s From EXTINCTION

Mochten jullie nog meer willen helpen of voor diegene die de centjes momenteel niet kwijt kunnen gezien de dure maandjes van het jaar eraan komen, dan kunnen jullie ook met enkel een handtekeningetje ook helpen!

Waarom deze petitie? Deze petitie is om de Australische overheid te laten zien dat wij dus wel om deze dieren geven en meer bescherming voor ze willen, gezien de overheid helaas te kort schiet in het helpen en vooral beschermen van deze beesten. Deze petitie hoopt de overheid te kunnen overtuigen om z.s.m. een conservatie plan op te stellen om de koala’s te helpen. Wil je meer erover lezen en je mooiste handtekening zetten? Zet dan je krabbeltje hier.

 


THANK YOU !

Een mega grote THANK YOU voor het lezen van dit stukje en voor wie een kleinigheidje hebben gedoneerd of jullie krabbeltje gezet hebben om de geliefde koala’s te helpen dan wil ik namens de koala’s een mega dikke knuf geven!

Zowel zij, als ik zijn er mega blij mee. Kijk maar…

img_3634

 


UPDATE EERSTE MAAND FARMWORK…

Okay dan, nu ik mijn mini Freek Vonk momentje gehad heb, vertel ik jullie maar al te graag dat: mijn eerste maand farmwork erop zit! Yes, lieve dames en heren ik heb nog twee maandjes te gaan en dan ben verlost van dit klein dorpje en mijn werk!!
Hoe mijn eerste maand gegaan is vragen jullie jullie af? Ehm wisselend wel, de eerste twee weken gingen makkelijk en ook snel, mijn derde week zat ik in een dipje met de vraag: wat ben ik in vredesnaam aan het doen hier? (niet geheel verassend als je hoort hoe smerig het hostel hier is..) Maar mijn vierde week ging het weer gelukkig beter en verliep de week erg snel en met gemak.

Kijk, ik zal niet liegen en zeggen dat ik van mijn werk geniet, schoonmaker uithangen bij de goorste backpacker hostel is niet mijn definitie van leuk maar ondanks de hitte (we stijgen langzaam naar de 35 graden toe en wordt alleen maar warmer.. Heel gek, straks is het Kerst en dan zit ik in de 40 graden zonnetje, niet dat ik over het zonnetje hier ga klagen!) en ondanks de backpackers het hostel hier niet altijd even netjes achterlaten, heb ik het wel gezellig met de mensen zowel bij het hostel dat ik schoonmaak als mijn eigen hostel.

59519527342__ee2fb804-e5e6-4b6b-9f9c-bbb7c98a1cf0

Had (for the first time) mezelf herinnerd om iets weg te gooien na drie dagen lang steeds te vergeten. Oeps. Blij ei.

Daarnaast geniet ik van het heen en weer brengen van de farmworkers. Mijn busje is een raggelbak zonder airco maar daarvoor doe je gewoon lekker de ramen lekker naar beneden, het muziek keihard en met ze allen zingen (naja poging tot) we mee met Queen.

Ik zal ook eerlijk toegeven dat ik mijn werk leuk probeer te maken door mezelf af te vragen wat ik die dag tegen ga komen in het hostel. Op de wc’s heb ik bijvoorbeeld al een skippy bal gezien, lege snoeppapiertjes gevonden, veel condoms (maar hey tenminste doen ze ‘t veilig.. kan ik moeilijk dan over oordelen toch?) maar ook springtouwen, krukken, volle flessen wijn etc etc.

img_4424

Really guys? Do I even want to know what that is doing in the bathroom…

Sommige dagen krijg ik een “leuke” verassing door een prullenbak op te tillen en dat een mini huntsman spider er van onder uit rent. BAH BAH BAH.
Die dag dat ik deze oh zo lieve mr. spider tegen kwam had ik al twee andere gevonden, eentje in een van de meidenkamers en eentje in mijn schoonmaak hok. Je kunt dus al raden hoe gauw ik in en uit dat hok ren!

Normaal durf ik nooit foto’s te maken, dus ik verbaasde mezelf toen ik deze foto nam! Hij was weer net zo groot als me hand (niet dat dat heel groot is ofs maja voor mij doen he).
Nu willen jullie misschien een echte vergelijkingsfoto ipv dat ik het maar enkel zeg maar die lef moet ik ergens nog vandaan toeveren want ik ga echter niet mijn hand naast zo’n creepy beest zetten! Dus neem het aub voor nu gewoon van mij aan..
(En ja hij mist een poot, gelukkig maar want dan is die misschien ietsjes langzamer..)

img_4472

Mr. Spider came to visit. I’d prefer if he hadn’t…

Naast het werken probeer ik wel leuke dingen te doen, niet al te duur maar ik probeer plekjes in de omgeving te zien zoals de vele watervallen en stranden. Zo ben ik naar Mission Beach gegaan met het hele hostel. We hebben allemaal onze eigen drankjes en hapjes meegenomen en zijn hier wezen zwemmen (en nee hier waren er geen krokodillen maar wel kwallen – ook dodelijke ja – maar daarvoor hebben ze een net in het water gezet ter bescherming) en spelletjes wezen spelen. Natuurlijk kwam deze tante zo rood als een kreeft thuis maaar we weten allemaal nu wel wat ik altijd zeg toch?: “Wat vandaag rood is, is morgen bruin!” Al hoewel ik pas na drie dagen er niet meer rood uitzag, het ziet er nu wel bruin uit.. hehe.

img_4289

10f2cb77-7101-4d13-ad0d-3a67afc54f0d

Mission Beach with the fam

Mijn vrienden uit Cairns hebben mij ook een dagje ontvoerd en hebben mij meegenomen naar Josephine Waterfalls. Een van de mooiste watervallen in de omgeving met een natuurlijke glijbaan.
Of ik er vanaf ben gaan glijden? Eh nee… het water was namelijk niet bepaald lekker want het was enorm koud! Maar ik genoot zo ontzettend van de regenwoud om ons heen en het relaxte sfeer.

Thuis heb ik ook een paar keer gefacetimed en jawel, mijn booboo heeft mij voor een totale twee seconden aangekeken in het scherm! Tsja, jullie kennen de term: crazy cat lady wel, naja dat ben ik maar dan met honden. Don’t judge me.

img_4415

Booboo looked at me for two whole seconds!

Het laatste weekend van mijn eerste maandje ben ik terug naar Cairns gegaan. Ik moest even deze kleine hol dat zij Innisfail noemen ontsnappen en zo pakte ik na mijn ochtendje werken de bus en was ik weer herenigd met mijn vrienden hier. In Cairns heb ik voornamelijk bijgekletst en veel gegeten. Hoewel ik eerst van plan was om weer de dansvloer op te zoeken nu ik eindelijk ook echt uit kan.. (in Innisfail heb je 1 club maar dat is eigenlijk geen club te noemen… eerder een triest geval maar goed.) Eenmaal na het avondeten en een kleine chill sessie op het balkon vond ik mezelf al om tien uur avonds naar mijn bedje gaan. Ik heb ook iets van twaalf uurtjes geslapen dus kennelijk was een goede nachtrust nodig ipv een dansavondje en man wat heb ik er ook van genoten. Ik heb zo lekker gegeten, uitgebreid ontbijt, lunch en diner… pfoe pfoe. Wat maakt food mij een gelukkig mens zeg.

Helaas was het geluks momentje maar voor korte duur want zondagmiddag was het weer tijd om terug te keren naar Innisfail.

img_4458

Back in Cairns

Forever a foodie

En dan met mijn volle buik sluit ik deze blog weer af. Hopelijk schrijf ik jullie snel met nieuwe updates van mijn dagtripjes en eventuele gekkigheidjes van werk.

Maar voor nu; tot gauw lieve lezers en veel liefs,

G.

 


» ENGLISH PART «

 

Dear readers,

Before I tell you a little more about my latest adventures… I would like to share something that I hold dear. This part is of such importance for me as well as my fellow Australians so if you have the time to spare and also are willing to help me out with a little something then please read ahead…

So some of you may have seen my Instagram stories in which upsetting images of a koala being rescued from bush fire are shown… I have also posted about the Port Macquarie Koala Hospital and what they have been doing the past few weeks. The reason behind this is because my love for animals and the need to help them has only grown now that the bush fires in Australia have become bigger and badder. Not only this but I wanted to ask for your help in saving the iconic and beloved Koala now that we still have the chance to.

Koala’s are expected to be extinct before 2050 but because of the destruction of their habitat due to the bush fires that are raging through-out Australia, they have been declared functionally extinct, that means that while they are not completely extinct, their population however cannot recover. These gorgeous little fluffy bears need all the help they can get and as a mini David Attenborough I have looked into what you & I can do even if some of you are on the other side of the world.

If any of you have the time and opportunity to help out, both the koala’s and myself will be so extremely grateful! (Plus you’ll score good karma points for 2020)… Please read on to see what you can do in order to help these little guys.

 


The Port Macquarie Koala Hospital

The Port Macquarie Koala hospital is a koala rescue and rehabilitation centre that rescues koalas to get them strong enough to be able to bring them back into the wild. It is a rehabilitation center that has both operating rooms and X-ray rooms.

Together with many volunteers, they are now helping save the koala’s by going the area’s where the fires have spread. The koala’s at the hospital are mainly treated for dehydration and burns.

In addition to this, the hospital also focuses on distributing water stations. They are buying and distributing drinking stations all around the burned area’s of the koala’s habitat in hopes to help these little guys survive.

Port Macquarie Koala Hospital has opened a GoFundMe page to collect donations to help not only the many koalas in the hospital but also to purchase and distribute more drinking stations. Part of the money raised through the GoFundMe page will also be used to build a “Koala Ark”, a facility that will allow the surviving koalas to be housed in a healthy habitat. Hopefully these koalas will breed and a new population of koalas will be established for the return to the wild.

Can you give a small donation as a Christmas gift to these gorgeous little bears? Then you can donate here

Koala

Cute button nose

Petition: Save The Koala’s From EXTINCTION

Because the most expensive time of the year is coming, it is of course completely understandable if you aren’t able to donate. If this is the case fear not as there is a free way you can also help these little guys and all it costs is a signature.

Why this petition? This petition is to show the Australian government that we do care about these animals and want more protection for them, as the government unfortunately falls short in helping and especially protecting these animals. This petition hopes to convince the government to draw up a conservation plan asap to help the koalas. Do you want to read more about it and put your best signature? Then please sign your prettiest signature here.

 


THANK YOU !

Thank you guys for taking the time to read this blog and for those who have supported the two causes above, a massive, mega, awesomely fluffy hug from the Koala’s and me! (Although a hug from me is slightly less fluffy ha!)

Koala’s saved from bush fires. Images from Port Macquarie Hospital.


 

Update Farm Work

Now that I have had my mini David Attenborough moment, I would like to share a little update on how I myself have been doing. Well good news is that I have survived my first month Farm work! Whoop whoop!

img_4309

Sunrises from the hostel

I have only two more to go and the time here seems to fly by! On my days off I try and go on an adventure and see the area around Innisfail as there is plenty to do. I have already visited Mission Beach and Josephine Waterfalls. (See photo’s in Dutch translation)

I have also been back to Cairns for a weekend get-away. Here I mostly ate but also came down to catch up with my friends from the turtle rehabilitation center. But the majority of the weekend I honestly did just eat a load of good food. Something that is missing in Innisfail are the hidden food treasures.. 🥺

Other than that my time has mostly been filled with work, running away from spiders (ulgh, I can deal with cockroaches now, although i’d rather not but the spiders still give me massive heebie-jeebies) and chilling in my free time during the week.

I have tried to work on my tan but failing because the heat is becoming a lot to handle… but at least we have a pool we can kinda cool down in. In reality the pool feels like a luke-warm bath but hey something is better than nothing right?

Finally went into the pool. Took me three weeks to finally put the bikini on and go but still!

I have also been facetiming family (aka my dog) and getting to know my hostel family a bit better.

In the next couple of weeks i’ll hopefully visit a few more waterfalls as well as Babinda Boulders so i’ll write about them and show some Insta-worthy photo’s again.

But for now I have to let you guys go… my apologies this translation is a little shorter than usual, trying to find the time and also limited access to the library computers has proven a little difficult but I hope to write you all soon about my new adventures, so keep your eyes peeled.

Thanks again for reading and any of you who supported the koala’s!

I shall write you all soon.

Lot’s of love,

G.

 

 

 

 

2 thoughts on “Koala’s, watervallen en natuurlijk; the farm.

Leave a comment